Beauty gets the attention, but personality gets the heart.

RIMMEL – Apocalips


Posted on maart 8th, by Sophie in Home. Reageren uitgeschakeld

RIMMEL – Apocalips

Eerst en vooral, mijn excuses voor de (veel te lange) blogstilte. Het zijn een paar drukke weken geweest. Maar (!) het is nooit te laat om met die nieuwjaarsvoornemens (-meer bloggen-) te beginnen, toch? :-)

Na de leuke Lasting Finish Matte Lipsticks by Kate Moss (107) en de Glam Rock collectie had ik al een lichte Rimmel – crush, maar nu ben ik helemaal head over heels. Rimmel is erg goed bezig voor een ‘goedkoper’ make-up merk.

Tijdens een Kruidvat-actie (waar het op neer kwam dat je 3+1 gratis had), heb ik er dan ook 4 meegenomen. #ofcoursemyhorse

rimmel, apocalips, lip lacquers, phenomenon, celestial, apocaliptic, stellar

De buit: 100 Phenomenon  /  101 Celestial  /  303 Apocaliptic  /  501 Stellar

Ze zien er alvast heel leuk uit. De dop doet me denken aan een soort plastiek gesteente, modern. Volgens Rimmel ziet het er uit als een ‘buitenaards object’, dat bracht wel even een glimlach naar boven. Nuja, ieder zijn interpretatie natuurlijk. Waar ik wel blij mee ben, is dat het zwart aan de onderkant van ons buitenaards object transparant wordt. Zo krijg je een goed beeld van de kleur en hoeveel er na 78x gebruiken er nog in zit.

De Rimmel Apocalips werden de wereld in gestuurd rond 21 december. Je kan dus de inspiratie achter de naam al wel raden. Kate Moss (gezicht van de campagne) zei dan ook dat de ‘apocalypse on it’s way‘ was – the beauty apocalypse that is. Het product is volgens Rimmel revolutionair: het ziet er uit als een lipstick, maar heeft het gemak en de glans van een gloss.

Klinkt alvast veelbelovend!

rimmel, apocalips, lip lacquers, application, phenomenon, celestial, stellar, apocaliptic

+

De lip lacquers brengen gemakkelijk aan, met dank aan de sponsapplicator. Deze loopt uit tot in een punt, hierdoor kan je met redelijke precisie de apocalips aanbrengen. Je ziet ook dat er precies een ‘kuiltje‘ in het sponsje zit, dat zorgt ervoor dat je met 1 ‘lading’ genoeg hebt om je beide lippen te voorzien van een kleurtje. En wat voor kleurtjes! Toen ik ze in de winkel zag liggen, vond ik de kleurkeuze niet zò speciaal, maar eenmaal aangebracht op de lippen, piepte ik wel anders. Ze zijn allemaal super gepigmenteerd. Het lijkt erg op een gewone lippenstift met een semi-glanzende gloss. (Al neigt het naar mijn mening meer naar een satijn-finish). En, mijn langharige vriendinnetjes, ze plakken niet. Als de wind dus wat harder waait, of je doet eens gek – je haar blijft niet aan je lippen plakken! #hooray! Wat betreft het ‘gevoel’ dat het geeft: zoals ik al zei, plakken ze niet en voelen ze (in het begin) hydraterend aan. Ze blijven wel lang mooi op je lippen. Met drinken en eten, toch zo’n 4 uur.

+/-

Wat de één enorm prettig kan vinden, kan de ander een vervelende zaak vinden: ze hebben een fruitige geur. Ik gok op watermeloen. Vooral bij het aanbrengen is de geur erg aanwezig, maar na een paar minuten merk je er niks meer van.

-

Waar je dan weer wel iets van merkt – ze geven af. Ik had ze aan een kleine test onderworpen en na een paar uur zag ik nog afdrukken op mijn glas & kreeg ik een ‘lipafdruk’ op mijn hand (bij gebrek aan mijn testpersoon ;-)). Kissproof zijn ze dus niet, ladies. #helaaspindakaas. Je moet trouwens ook voorzichtig zijn met je handen. Ik zat aan tafel, leunend op mijn elleboog, hand in de buurt van mijn mond en voor ik er erg in had, liep er een mooie veeg richting oor. Woopsie. Al is dit waarschijnlijk gewoon mijn eigen onhandigheid. Ik had al vermeld dat ze zo’n 4 uur op je lippen blijven zitten. Langer ook, maar dan zonder de glans. Ze vervagen en worden een ‘stain‘ op je lippen. Dit was voor mij persoonlijk minder positief. Mijn lippen drogen nogal snel uit, en dat was ook het geval bij deze lip lacquers. (let wel- na een paar uur pas). Dus je kan je al wel voorstellen dat een ‘stain’ met droge lippen geen goede combo is. (Wel gemakkelijk op te lossen door wat hydraterende lippenbalsem of gewoon even een nieuw laagje aanbrengen)

SWATCHES

rimmel, apocalips, lip lacquers, 100, phenomenon, nude, lip, color, swatch

Phenomenon heeft mij – nog – niet overtuigd. Ben er niet weg van, denk dat ‘ie leuker is als het zomer is en wat bruiner ben. (en minder droge lippen, dankjewel meneertje winter). Tot die tijd is ‘m wel leuk als je het ding ‘mengt’ met een ietwat fellere lipstick.

rimmel, apocalips, lip lacquers, gloss, lipstick, stain, 101, celestial, pink

Celestial, mijn persoonlijke favoriet. Een donker ‘oud’roze (wederom, ik ben niet de beste persoon om kleuren&geuren te beschrijven). Voor mij de meest draagbare kleur van de 4, past ook bij de meeste (praktisch alle) outfits.

rimmel, apocalips, apocaliptic, lip lacquers

Apocaliptic, deze kleur draagt Kate Moss ook op de reclamefoto van de Apocalips. Het is een felle fuchsia kleur die vrijwel iedereen staat. Je moet het gewoon durven dragen, maar met de lente in het vooruitzicht zal dat geen probleem zijn – flashy, opvallende lippen zijn weer helemaal in (al denk ik niet dat ze ooit ‘uit’ zijn geweest, maar bon..)

rimmel, apocalips, lip lacquers, stellar, 501, bright

Stellar, een helder rood met een duidelijke oranje ondertoon en een beetje roze. De helderste kleur. Deze kleur neigt enorm veel naar het oranje (dus opgelet, het kan je tanden in sommige lichtinvallen wat geler doen lijken), maar op sommige foto’s lijkt het meer een helder rood/roze. Ik vind het wel een tof kleurtje. Zeker als je wilt opvallen deze lente/zomer, is het een must-have.

Op bovenstaande foto’s draag ik telkens maar 1 laag. Geweldige pigmentatie, toch?

Je kan de Rimmel Apocalips kopen bij het Kruidvat, Di, Etos en andere Rimmel-verkooppunten.

Prijs: €10,99

Denk je dat je mee op de Apocalips-wagon gaat springen? Je mag altijd laten weten welke kleur je hebt en wat je er van vindt!

Liefs.

Reacties zijn gesloten.