Beauty gets the attention, but personality gets the heart.

Beauty – (20)12


Posted on januari 6th, by Sophie in Home. No Comments

Beauty – (20)12

Et voilà, mijn top 12 van 2012. Wat betreft beauty productjes dan toch. Tsjongejonge, wat een opgave. Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost om maàr 12 items te kiezen. Reden: veel nieuwe spulletjes, mijn eeuwig getwijfel, kieskeurigheid, dingen die ik pas leuk vond in december en dus moeilijk dit een ‘favoriet van 2012′ kon noemen,.. Je snapt het wel. Overdrijven, problemen maken om niets dus. ;-)

-we zullen even logisch doen en linksboven beginnen-

 TOO FACED – Naked Eye Palette

Mijn allereerste aankoop in Sephora (eind 2011) en ik kan dit gerust mijn meest gebruikte product van 2012 noemen. De oogschaduw is super gemakkelijk in gebruik; heel zacht zonder geknoei, goed gepigmenteerd, variëteit in de kleuren (je kan gaan van een everyday look tot een smokey eye in no time), goede highlight-opties, verschillende texturen (mat, shimmer, satin), roze&glitters,.. do I need to say more? Het (dirrrty) bewijs:

too faced naked eye palette

Minpuntje is dat ‘ie wat log is. Het is meteen een hele kist die je met je moet meesleuren als je ergens naartoe gaat. Als je dit amper of nooit moet doen, dan is de verpakking natuurlijk no problemo.

L’OREAL – Color Riche Le Smoky Eye Liner in Black Velour 201

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen zwarte eyeliner draag. Het liefst de kohl eyeliners, voor alledaags gebruik ziet dat er (in vervaagde vorm) een stuk natuurlijker uit dan een heel precies getekende liquid liner-streepje. (oke oke, ook omdat ik dat liquid liner gedoe nog niet helemaal onder de knie heb..) Maar dus! Ik had deze eyeliner van L’oréal bij m’n Deautybox gekregen en was er meteen weg van. Het heeft een sponsje aan de andere kant, waarmee je je lijntje makkelijk kan vervagen en eventueel er een ‘wing’ aan vast maken. Op het einde van de dag merk ik wel dat ie een beetje is uitgelopen onder mijn ogen, maar dit heb ik dan weer bij alle eyeliners gehad tot nu toe.

Nu, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ondertussen meer fan ben van de Rimmel Scandaleyes eyeliners. Nuja, wie weet halen ze de top 13 van 2013 wel.

MAYBELLINE – Color Tattoo in On and On Bronze

De vreugde die ik voelde toen ik deze Color Tattoos éindelijk in de winkel zag, kan ik me nu nog herinneren. Het was een hype in Amerika en héel veel later kon ik ze eindelijk hier vinden en uitproberen. Aangezien het ding bij mijn favorieten van het afgelopen jaar zit, ken je mijn mening al ongeveer – maar ik zeg het lekker toch nog eens.

Heerlijk productje! Ik heb de kleuren ‘On and On Bronze’ & ‘Bold Gold’. Je kan ze gebruiken als basis of gewoon apart. Ze blijven lang zitten, geen 24 uur zoals ze vermelden op het mooie glazen potje. 8uur is realistischer en dichter bij de waarheid. (in mijn geval toch. Maar ik heb dan ook veel last van ‘vette’ oogleden..) On and On Bronze is een mooie kleur die je gerust elke dag kan gebruiken – het is een subtiel kleurtje. Gewoon op het ooglid smeren en het lijkt alsof je echt moeite gedaan hebt.

maybelline color tattoo too faced naked eye kate moss rimmel l'oreal shadow insurance review

TOO FACED – Milk Chocolate Soleil Matte Bronzing Powder

CHOCOLATE was natuurlijk het eerste woordje wat me opviel. En dat was ook het eerste wat ik rook toen ik het in de winkel even testte. Ojeetje. Warme chocolademelk. En dat om op je gezicht te smeren. Mmmm. (Het ding bevat blijkbaar ook nog echte cacao volgens Too Faced.. #dubbele’mmmm’)

Er zijn 2 tinten beschikbaar, ik heb voor de lichtste gekozen omdat ik wel, in België woon en nu eenmaal niet zo’n zonnebankfanaat ben. Het is een matte bronzer, die helemaal niet oranje lijkt – hij neutraliseert zelfs het ‘rood’ in je huid, én hij ruikt dus enorm lekker. So much win. Omdat ie mat is, is het dus uitermate geschikt om als contour te gebruiken. (Vissengezicht trekken, onder die ‘streep’ op je wang aanbrengen & hellooooo cheekbones!)

TOO FACED – Shadow Insurance

Too Faced was dus blijkbaar mijn favoriete merk van 2012. Deze eyeprimer mocht hier zeker niet ontbreken. Je hebt maar een ietsiepietsiebeetje nodig op je oogleden maar ach, wat een verschil. Je oogschaduw komt veel beter tot zijn recht en ie blijft veel langer mooi zitten (vervaagt niet of je krijgt geen ‘lijntjes’). It gets the job done. Simpel.

NYX – Mega Shine Lipgloss in Beige

Zelf ben ik het merk NYX hier in België nog niet tegengekomen (dus als iemand weet waar het te vinden – let me know!). Ik heb deze aangeschaft toen ik met de bf in CentrO in Oberhausen ging rond neuzen. Ik had toen ook even een NYX Jumbo Eye Pencil in Milk aangeschaft (wat deze top 12 nèt niet haalde, helaas pindakaas).

nyx mega shine lipgloss beige top 2012

De lipgloss is een mooie, lichtroze lipgloss (NYX wou even onlogisch doen door het ding de naam ‘Beige’ te geven) en ie dekt goed! Lippenstiftje en gloss dus in 1 wat mij betreft, jeeej. Het ruikt ook even lekker als het eruit ziet trouwens! Altijd een leuk pluspuntje. Jep, een echte aanrader. Ook énorm budgetvriendelijk!

CHANEL  - Rouge Coco Shine in ‘Boy’

Verjaardagscadeautje (augustus) en meteen boembaf in mijn handtas gegooid en daar zit ie nog steeds (om regelmatig te gebruiken uiteraard). Ik vind het super als je een lippenstift kan aanbrengen zonder spiegel, gewoon hup on-the-go op je lippen gooien en het zit meteen goed. ‘Boy’ is de perfecte, neutrale kleur en de formule is geweldig. Zacht, glanst mooi, voelt alsof je niks op je lippen hebt, hydrateert,.. Ik kan erg goed begrijpen dat dit de best verkopende Rouge Coco Shine lippenstift is.

chanel rouge coco shine boy swatch

RIMMEL – Lasting Finish (Matte) Lipstick 107

Dit zal wel geen verrassing zijn. Als ik rode lippen wil, grijp ik meteen naar deze lippenstift. Formule is een beetje ‘meh’ maar de kleur is zo leuk. Deze 107 vraagt meer aandacht om aan te brengen, in tegenstelling tot de Rouge Coco Shine. Maar geen erg.

Je moet letten dat je lippen egaal zijn, dus even scrubben en goed hydrateren op voorhand is aangeraden. Want je ziet alle imerfecties. Meestal gebruik ik een lipborsteltje, omdat je dan meer gedetailleerd kan werken en de rode kleur goed kan ‘masseren’ in je lippen. Wat het ‘matte’ gedeelte betreft – dat is ie voor 80%. Ik kan toch een glans waarnemen eens aangebracht hoor. Na een paar uur kan ie wel in je ‘liplijntjes’ kruipen – het vervaagt dus niet zo mooi; maar even bijstiften en het is opgelost!

rimmel lasting finish lipstick 107 swatch precious stones glam rock

Rimmel – Lasting Finish (107) x Precious Stones (Diamond Dust)

DIOR – Addict Lip Balm in Crystal Coral 002

Lippenbalsem is essentieel voor mij, ik kan er echt niet zonder. Als ik niks hydraterend smeer op mijn lippen, bijt ik erop of ‘prul’ ik eraan (het is een soort tic dus). Maar bon – punt is dat deze lippenbalsem ervoor gezorgd heeft dat ik alle labello’s die ik vond meteen ergens achter in een la heb gegooid. Alleen voor in echte noodgevallen.

De Crystal Coral lip balm geeft een zachte koraalkleur en het glanst als een gloss. Negatief: het was een limited edition, dus waarschijnlijk onvindbaar ondertussen. Positief: Dior  heeft wel nog neutrale lippenbalsems in het assortiment. Ook een Creme de Rose lippenbalsem, die ik zeer sterk aanraad! Deze zit in een potje en staat op mijn nachtkastje. Voor het slapen gaan even op de lippen gooien en hoppatee! Mooi wakker worden zoals in de films! Ha nee, je snapt wel wat ik bedoel. Het is even een investering (rond de €30), maar echt de moeite waard.

BOURJOIS – Healthy Mix Concealer (52) & Foundation (53)

Ik ga de twee bourjois productjes even samen gooien omdat ze nuja, hand in hand gaan. En anders wordt het hier ook te langdradig vrees ik. (Als het dat al niet is tenminste #oops)

Concealer: Al van mijn 15de zoek ik naar een goede concealer voor mijn blauwgetinte walletjes. En halleluja, dit jaar eindelijk gevonden! Deze concealer dekt goed, blijft redelijk lang zitten (zo’n 6uur) en het hydrateert de huid onder je ogen – die nog wel eens erg droog kan aanvoelen. Het bevat ook – net als de foundation – fruitbestanddelen die alleen maar goed zijn voor de huid. #lekkergezond :-))

Foundation: heel erg goede foundation. Wat ik al wel een paar keer vermeld heb. Het is licht dekkend, maar je kan dit opbouwen tot goed dekkend op de plaatsen waar je het nodig acht zonder dat het erg cakey gaat uitzien. Het hydrateert de huid (again, fruitbestanddelen – die je overigens ook ruikt bij het aanbrengen) en het geeft je gezicht een mooie glow. Ik gebruik een mix van kleur 52 & 53. Mijn huidtype is gemend (droog aan de buitenkanten van m’n gezicht en vette T-zone) en ‘k heb een gele ondertoon – voor als iemand hetzelfde heeft, het kan maar helpen.

MAYBELLINE – Colossal Volum’ Express Mascara

Maybelline heeft volgens mij de beste ‘goedkopere’ mascara’s – hands down. Het was enorm moeilijk kiezen tussen The Falsies en deze Colossal Volum’. De doorslaggevende factor was het borsteltje. The Falsies’ borstel is gebogen en kan je ook buigen als je de mascara aanbrengt, terwijl dat van de Colossal stijver is en dus gemakkelijker is in gebruik – vind ik. Deze colossal verlengt mijn wimpers ook goed én geeft volume. Deze mascara behoort dus in mijn must-have lijstje.

Pfieuw, dit waren dus mijn beautyfavorieten van 2012.

Wat de top 12 net niet gehaald heeft, maar toch een eervolle vermelding verdient:

URBAN DECAY – Naked 2 palette

urban decay naked 2 palette

Ziezo. Helemaal klaar.

Tot snel!

xo, Sophie

Geef een reactie