Beauty gets the attention, but personality gets the heart.

DIOR – Fairy Golds


Posted on december 3rd, by Sophie in Home. No Comments

DIOR – Fairy Golds

Eerst en vooral: kudos to you Artistiek Directeur Make-up Tyen van Dior! Wat een prachtige kerstcollectie. ‘Grand Bal’ ; geïnspireerd op de Parijse bals uit de jaren 20. Fancy.

Review du jour gaat over het mooie 5 couleurs palette ‘Fairy Golds’. De naam alleen al.. #swoon. Zoals je ziet, doet de naam het palet alle eer aan:

Dior Fairy Golds 5 couleur palette

Dior Fairy Golds 5 couleur palette

(ik begin links boven en ga zo met de klok mee, om te eindigen met de oogschaduw in het midden)

De eerste kleur is een oud roze-achtig beige met een parelmoer/metallic finish. Ik geef toe, ik kan er moeilijk mijn vinger op leggen hoe ik deze oogschaduw het best kan beschrijven. Eens op het oog aangebracht, ziet het er immers meer zilver uit – enkel met bepaalde lichtinvallen zie je meer de kleur zoals in het palet.

Dan hebben we een -bam! in your face- goud. Heerlijk. Ziet er een beetje eng uit, maar met Kerstmis om de hoek, ben ik helemaal pro gouden glitter. Deze oogschaduw is geen dekkende kleur, het zijn vooral de glinsters die je ziet. Heel mooi als highlight in je binnenste ooghoek (instant oogopkikker voor als je een zware nacht achter de rug hebt) of over een andere kleur. Minpuntje: je kan af en toe wel een glittertje tegenkomen op de rest van je gezicht. Maar dat is nu eenmaal zo met alle glittery shades – totally out of control.

Next up is een semi donker bruin met een warme (rood/oranje) ondertoon en een relatief matte finish. Heel gemakkelijk om aan te brengen! Super gepigmenteerd en heel zacht. Voorzichtig hiermee, want je hebt het snel te zwaar aangebracht.

Linksonder een oogschaduw die qua kleur lijkt op het oud roze erboven. Al is deze kleur echter meer mauve. Op de swatch hieronder zal je zien dat deze meer roze dan paars lijkt, eens aangebracht op het oog. Het heeft dezelfde parelmoer/metallic finish en er zijn amper merkbare shimmers aanwezig. Lijkt erg op de oud roze kleur.

Ten slotte heb je in het midden een witte oogschaduw met een metallic finish & hier en daar een glitter. Vergeleken met de gouden kleur, bevat deze wel minder glitters. Het zilverachtig wit is goed gepigmenteerd en voelt zacht aan. Mooi op zichzelf, maar kan eveneens in de binnenste ooghoek of in het midden van je bewegend ooglid (over een andere kleur) aangebracht worden. Op deze manier vangt ie het licht op en geeft het een mooie schittering aan je ogen.

Swatch
Dior Fairy Golds eyeshadow palette swatch

middenste ‘witte’ oogschaduw, oud roze, mauve, bruin, goud

 Het palet is per-fect voor deze tijd van het jaar. Drie van de vijf oogschaduwen hebben een parelmoer/metallic (frosty) finish die je ogen prachtig in de kijker zetten. #hellosnowqueen! Om dan nog maar te zwijgen van de mooie gouden glitters. Instant glam noem ik het. Ik kan begrijpen dat veel dames denken ‘oei, dat kan ik alleen naar een feestje dragen..’ Nonsens. Beetje kerst-spirit tonen! ;-)
Alle positiefheid op een stokje, heb ik toch minpuntjes. Maar ik heb er oplossingen voor gevonden, dus zo erg is het allemaal niet.
Eerst en vooral – een oogschaduwbasis is aan te raden. (primer of een creamy oogschaduw: Too Faced & Urban Decay hebben geweldig goede primers). Anders ga je merken dat na een tijdje de glitters overal zitten waar ze niet horen te zitten en dat de oogschaduw al niet meer al te best zichtbaar is.
Natuurlijk ga je bij het aanbrengen merken dat er wat ‘glitterstof’ op je wang is gevallen. Vooral bij de chunky gouden glitters. Oplossing – eerst je ogen opmaken en daarna de rest van je gezicht. Op deze manier kan je gemakkelijk na het aanbrengen van onze fairy golds je gezicht even ‘proper’ maken met een doekje of watje.
Looks
Dior Fairy Golds eyeshadow palette look
Dior Fairy Golds eyeshadow palette eye look
Look 1: Op bovenstaande look heb ik de bruine kleur gebruikt als liner, om aan te tonen hoe goed gepigmenteerd ie is. Het maakt de gehele look ook iets zachter – met zwarte liner zou het wat harder, strenger overkomen. Over het bewegend ooglid heb ik de oud roze kleur aangebracht en in de arcadeboog nogmaals het bruin. Daarna ben ik hier overgegaan met de mauve kleur – dit was voornamelijk meer naar de wenkbrauw toe om het beter te blenden en alweer, te verzachten. (anders heb je zo’n donkerbruine rand, snap je..)
Dior Fairy Golds eyeshadow palette eye look
Look 2 – Express een minder scherpe foto genomen, zodat je duidelijker de gouden glinstertjes kan zien. De gouden kleur over het oud roze aangebracht, bruin in de arcadeboog.
Dior Fairy Golds eyeshadow palette eye look
Look 3 – wit(zilveren) oogschaduw in het midden van mijn bewegend ooglid. Foto is ook in het daglicht genomen, zodat je goed kan zien hoe mooi het licht wordt opgevangen.
Dior Fairy Golds eyeshadow palette eye look
Dior Fairy Golds eyeshadow palette eye look
Fairy Golds is een echte aanrader als je het mij vraagt. Een catchy oogopslag, je past helemaal in het winterplaatje buiten én binnen langs je kerstboom. Top!
Je kan dit mooie paletje vinden bij de Ici Paris XL, Planet Parfum, deBijenkorf, Sephora, Douglas.
Prijs kan variëren van €55 – €60.
Geef een reactie