Beauty gets the attention, but personality gets the heart.

REVIEW: Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss


Posted on oktober 26th, by Sophie in Beauty, Home. 2 comments

REVIEW: Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss

Eén van de vele najaarstrenden van het moment zijn de matte lipsticks. Uiteraard kon Rimmel niet achterblijven en aangezien de eerste collectie van Kate (Lasting Finish Lipsticks – ‘de zwarte’) zo’n bestseller was, zou het niet bijster snugger zijn geweest om daar geen vervolg aan vast te breien.

De Lasting Finish Matte Lipsticks- collectie bestaat uit 6 kleuren. Aangezien ik ‘gezegend’ ben met heel gevoelige lippen en de koude herfstwind dit enkel nog maar erger maakt, besloot ik om dit keer maar 1 lipstick mee te nemen. Matte lipsticks schreeuwen nu eenmaal “ik voel droog aan en hydrateer je lippen helemaal niet dus alle imperfecties worden benadrukt terwijl ik je ook nog een heel onaangenaam gevoel geef”. Anyway, nu had ik een matte lipstick, dat was al 1 trend opgevolgd. Een andere najaarstrend is de wijnrode, burgundy kleur. Toevallig droeg Kate in haar campagnefoto (hierboven te bewonderen) de kleur 107 – een mooie dieprode, wijnrode, burgundy (whatever you wanna call it) kleur. AHA! Twee vliegjes in één klap. Schouderklopje voor mezelf. (om nog maar te zwijgen van de €2 korting die Kruidvat at the moment gaf – tsjongejonge)

Rimmel Lasting Perfection Lipstick Matte by Kate Moss 107

Voor het aanbrengen van de lipstick zorg ik dat ik dat ik mijn lippen goed hydrateer. Mijn favoriete hydrateerspullen zijn momenteel Christian Dior creme de rose lip balm en Kiehl’s Lip Balm #1. Let wel dat deze toch enige tijd ervoor worden aangebracht zodat ze ingetrokken zijn wanneer je de lipstick aanbrengt.

Eerste indruk was ‘yes! ze voelen niet zo droog aan als verwacht!’. Ze voelden uiteraard wel minder smooth aan als  andere lipsticks, hence de matte textuur. Al moet ik zeggen dat ze niet hélemaal mat zijn. Eerder velvetty. Does that make sense? Er is een lichte glans waarneembaar – geen shimmers&glitters – maar het geeft een ehm, satijn-, velvetachtige vibe. De lipstick heeft ook een blue ondertoon, yeey. (lees: iets wittere tanden)

Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick Kate Moss 107 swatch

En het geeft een cool gevoel! Heel vampy. De kleur is alleszins goedgekeurd. De textuur en het gevoel ook. Althans! Het eerste uur toch. Na een tijdje voelde het oncomfortabel aan. Als ik mijn lippen op elkaar deed voelde ik ze praktisch droger worden. De kleur kroop in de lijntjes van mijn lippen en ja, om het zacht uit te drukken: heel vampy voelde ik mij toch niet meer hoor.

Oplossing: Opnieuw de lipstick aanbrengen of nog wat lippenbalsem erop smeren. Bij dit laatste heb je dan wel niet meer die intense lip kleur, eerder een paar tinten lichter, maar dat is logisch. In elk geval, je  kan weer eventjes verder.

Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick Kate Moss 107

Conclusie

Aan allen zonder gevoelige lippen: aanrader! Aan allen met gevoelige lippen: semi-aanrader. Kleur: yes, Textuur: vergt meer aandacht dan andere lipsticks. Wat de andere kleuren betreft, die ga ik laten voor wat ze zijn. Je mag altijd laten weten wat je er zelf van vindt als je een matte Kate in het bezit hebt!

Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick Kate Moss 107 swatch

Poging tot – Rocking the burgundy lip

 

 

2 reacties op “REVIEW: Rimmel Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss”

  1. [...] 1. Top: Mango / Broek: River Island / Oorbellen: River Island / Lipstick: Rimmel – Lasting Finish Matte Lipstick 107 (review) [...]

  2. [...] bezit niet zoveel van Rimmel, enkel de Lasting Finish Lipstick van Kate Moss 107 – review – ; dus ik was wel erg benieuwd naar deze collectie. Je kan nooit misgaan met wat glam rock [...]

Geef een reactie